Paul van Vlodrop

Banjo, mandoline, gitaar, zang

Het wordt bijna een haringtraditie om bij CD-opnames nieuwe bandleden te vinden, en bij Paul ging het niet anders. Toen er iemand gevonden moest worden om het laatste album met banjo en mandoline compleet te maken, lag het voor de hand om de Nederlandse grootmeester Paul van Vlodrop te bellen. En wat wilde het geval: hij wilde blijven!

Even terugspoelen. De tiener Paul groeide op in Utrecht en besteedde zijn vrije uren aan het uitpluizen van bluegrassopnames op een 16-toerenplatenspeler, samen met zijn broer Lody. Met deze platenspeler kon alles langzamer een octaaf lager afgespeeld worden, en zo leerde Paul alle licks van de Amerikaanse grondleggers.

En niet voor niets. Inmiddels heeft Paul het podium gedeeld met grootheden als Byron Berline, Vince Gill en Bill Keith. Paul is naast veelgevraagd sessiemuzikant ook muziekdocent. Hij heeft als geen ander leren leven in de bluegrass en houdt de Haringen op het rechte pad wanneer ze zich in de wateren der bluegrass begeven. Maar de docent blijft toch vooral muzikant, en gelukkig maar. Met zijn frivole mandolinespel en strakke banjolicks maakt hij Red Herring compleet.